5 причин вивчити Python Кафедра інформатики та програмної інженерії

Ще однією важливою перевагою Python у веб-розробці є наявність різноманітних фреймворків для багатьох проектів, незалежно від їхньої специфіки. В Україні також за останній рік працюючих python-програмістів стало на 14% більше. Це пояснюється ще й тим фактом, що такі гіганти, як Google, IBM і Yahoo мають потребу в розробниках на мові senior python developer програмування “пітон”. Не відстають від них і інші цікаві для перспективної роботи компанії, серед яких Pinterest, Instagram і YouTube. Python використовується для автоматизації складних завдань з обробки даних, включаючи збір, очищення, аналіз, візуалізацію та перетворення даних.

Чому варто вивчати Python і куди рухатись після курсів

Її засновник Гвідо ван Россум шукав, чим би себе зайняти під час різдвяних канікул у 1989 році. Він вирішив попрацювати над мовою сценаріїв, яка стала б нащадком ABC і могла б використовуватися гіками на C і Unix. У 1991 році, ледь минуло 2 роки, проєкт отримав шалений успіх, і Рассел назвав його Python. Серед тих, що постачаються відразу з Python – є проста, що дозволяє писати тести прямо в коді майже серед коментарів – doctest, так і потужна unittest, що є базою для тестів у багатьох проєктах. Є навіть такі, що перейшли з тестування на Java (JUnit) на Python.

Як вчити Python та основні кар’єрні перспективи фахівців

У EPAM і Genesis на регулярній основі відбуваються набори на курси за різними напрямками. А тут можна переглянути відкриті вакансії в категорії Python. Третій пункт – вивчення офіційної англомовної документації з Python.

Мова програмування Python та її історія

А як стати Python-розробником, можна дізнатись в нашій статті.

# 2 Неефективне витрачання пам’яті

Ось в честь «Монті Пайтона (Monty Python)» мова названа Python. Завдяки своїй простоті і елегантності, Python дозволяє новачкам не вникати у величезну кількість складних програмних понять і конструкцій, властивих іншим мовам. Простий і лаконічний синтаксис робить мову легкою, зрозумілою і швидкою у навчанні новачків. Інтуїтивний стиль програмування допомагає розробникам швидко розгортати проєкти та писати читабельний код. Офіційний туторіал мови, який від самого початку покроково демонструє можливості мови. Вона показує лише одну помилку, навіть якщо у програмі їх кілька.

Що таке Python для чайників?

Він використовується для геномного секвенування, розпізнавання білків, моделювання біологічних систем і багато іншого. Бібліотеки, такі як Biopython, надають інструменти для біологічного аналізу. Python використовує пробіли для визначення блоків коду замість фігурних дужок, що є характерним для багатьох інших мов програмування, як-то Java або C++. Тоді вам варто почати вивчення Python вже зараз і постійно збільшувати досвід роботи в ньому. У світі машинного навчання Python займає лідерські позиції.

Чому варто вивчати Python

Якщо ви працюєте на ОС Linux або MacOS, то можете програмувати на Python без встановлення додаткових програм. Якщо ж у вас Windows – встановіть на комп’ютер або ноутбук програмний пакет та займайтеся програмуванням на Пайтон. Python, як інструмент швидкої і відносно недорогий розробки, став дуже популярний серед стартапів. Тобто там, де ідею потрібно втілити максимально швидко і просто. Я бачу лише платні курси, які не гарантують працевлаштування.

Тим не менш, Python очевидно простіше і «легше» в плані коду. А ось третій пункт відразу зрозуміють ті, хто хоч краєм ока знайомий з Python. Також вона універсальна і підходить для розробки широкого спектру програм, включаючи веб-розробку, наукові обчислення, аналіз даних, штучний інтелект, створення ігор та багато іншого. Ця мова програмування використовує великий обсяг пам’яті, це може бути недоліком при створенні програм, коли віддають перевагу оптимізації пам’яті.

  • Завдяки команді фахівців AVADA MEDIA проект набирає комерційні обороти і вже вийшов на всеукраїнський ринок.
  • Python має міцність промислового рівня, оскільки його дизайн завжди підтримує один правильний шлях до виконання роботи.
  • Нинішнє високе положення Python в рейтингу серед мов програмування – однозначний сигнал, що мова розвивається і нарощує популярність серед розробників.
  • Простота мови допомагає програмістам вивчати Python швидше і менше стикатися з труднощами, знайомими кожному, хто має справу з кодом.
  • Якщо вас цікавить вивчення мови Python, в нашому навчальному центрі є повноцінна програма навчання за спеціальністю Python Developer з нахилом на веб-розробку.

Це корисно для організацій, які хочуть використати свою версію для розробки. Завдяки своєму дзену, Python завжди був доброзичливим до новачків. Це дає Python велику перевагу у виборі мови автоматизації, оскільки тести потрібно виконувати швидко та легко. Ніхто не хоче втрачати час, коли функції є, і їх потрібно просто перевірити. Крім того, багато тестувальників ПЗ вручну (часто без досвіду програмування) зараз починають виконувати роботу з автоматизації. Одна із сфер, де використовують пітон — розробка ПЗ.

Простота мови допомагає програмістам вивчати Python швидше і менше стикатися з труднощами, знайомими кожному, хто має справу з кодом. Курси програмування Python в Академії «Мережеві Технології» підійдуть усім, хто хоче вивести свої знання на новий рівень. Python використовується для автоматизації тестування програмного забезпечення.

Чому варто вивчати Python

Мова програмування Python була розроблена Гвідо ван Россумом у 1991 році та отримала свою назву на честь популярного британського комедійного шоу “Летючий цирк Монті Пайтона”. Мова Python відома своєю універсальністю та використовується у багатьох сферах. Завдяки активній спільноті розробників, великому вибору бібліотек та інструментів, Python став однією з найпопулярніших мов програмування у світі. Інтернет містить колосальні обсяги розрізненої інформації, яку дуже складно збирати та обробляти вручну.

Мову використовують у багатьох галузях, від веб-розробки до наукових обчислень. Тож вивчивши Python на курсах, можна працювати у різних сферах, обирати ту, яка більше подобається. Багато компаній по всьому світу використовують Пайтон, тому навички програмування на цій мові відчиняє двері до можливостей кар’єрного зростання. Сьогодні цією мовою кодують для великих та малих підприємств, академічних та дослідницьких інститутів, а також найбільших організацій – наприклад, Reddit, EVE Online та Google. Також можна використовувати мову в різних операційних системах — Windows, macOS і Linux. Широке визнання мови в галузі забезпечує розробникам Python безліч кар’єрних можливостей у будь-якій сфері.

Бібліотеки, такі як TensorFlow, PyTorch та Scikit-learn, дозволяють створювати та навчати моделі штучного інтелекту. Хоча Python і підтримує об’єктно-орієнтоване програмування, його реалізація може бути менш гнучкою порівняно з деякими іншими мовами. Онлайн-платформи, штучний інтелект, автономні автомобілі – це лише кілька сфер, в яких Python виявляється надзвичайно ефективним.

Крім того, багато компаній пропонують співробітникам додаткові пакети пільг та компенсації, які вигідно доповнюють і так непогану зарплату. Вивчивши Python і знаючи англійську на базовому рівні, ви зможете працювати на іноземну компанію та отримувати відповідну зарплату (в середньому близько $7000 на місяць). При цьому вам навіть не доведеться переїжджати до іншої країни, оскільки у сфері IT поширений віддалений формат роботи. Третьою причиною популярності є універсальність використання в різних сферах. Програми на Python однаково працюють на всіх платформах, де є інтерпретатор виконання його коду. Зручність використання робить його незамінним для стартапів, а значить інтерес буде тільки зростати з кожним роком.

Якщо йдеться про професійне застосування мови, то в різних напрямах є свій обовʼязковий мінімум технологій. Оскільки ми бачимо, що мова підходить для початківців, перейдімо до питання про те, як її вивчити. У межах рубрики для початківців «Код професії» розповідаємо про те, як вивчити Python та знайти першу роботу. Для цього ми поспілкувалися з досвідченими Python-розробниками Володимиром Обрізаном, Віталієм Мірошніченком, Сергієм Галабурдою і Михайлом Кашкіним та зібрали їхні поради в один матеріал. Парсинг – це процес автоматичного збору та структурування даних. І, як ви вже зрозуміли, Python для цих завдань підходить дуже добре.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/